Chat with us, powered by LiveChat

Vanliga frågor

 • Gå till http://www.ipgpaintball.se/boka-nu/

  Skicka din bokningsförfrågan så kommer en av våra vänliga evenemangssamordnare att kontakta dig för att bekräfta din bokning. IPG Paintball accepterar betalningar med Visa, MasterCard och Maestro. När din bokning är klar, skickar vi ett mejl till dig som bekräftar din evenemangsbokning och ger dig all information du behöver för att komma till centret.

  För att du inte skall bli besviken är det bäst att boka åtminstone två veckor i förväg eftersom bokningen endast är möjlig i mån av tillgång. Om ditt önskade datum inte är tillgängligt kommer du att erbjudas olika alternativ.

  Det finns inga maximi- eller minimikrav på gruppens storlek – du kan spela paintball med så många personer eller individer som du önskar, (även om ett minimi antal spelare kan krävas för att evenemanget skall kunna äga rum). Din grupp kommer att blandas ihop med andra spelare och skapa lag för hela dagen, men privata spel kan arrangeras för större grupper på 40+ personer.

  På de flesta IPG-paintballcentren kan du göra det, förutsatt att kravet på minimisumma har uppfyllts. Om kravet på minimisumma inte är uppfyllt kan vi tyvärr inte öppna centret på vardagar, vilket du kommer att bli informerad om vid din förfrågan. Men du kommer att erbjudas en lista över alternativ att välja mellan.

  Du kan använda så många biljetter som du vill och du behöver inte använda alla biljetter under ett enda besök. Så länge biljetterna är giltiga kan du spela paintball vid fler än ett tillfälle.

  Kontakta din återförsäljare av IPG Paintball-biljetter och köp fler biljetter. Deras kontaktinformation bör finnas på din IPG-biljett. Om du inte har köpt biljetter tidigare, eller om du inte har ett medlemsnummer, kan du gå in på vår webbsida och köpa fler biljetter online eller besöka en av våra många registrerade återförsäljare.

  Med ett IPG Paintballbiljetthäfte medföljer inträde och uthyrning av utrustning för upp till 10 spelare, på alla paintballcenter som representeras av IPG, i Storbritannien, Sverige, Irland, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Du och din grupp förses med huvud- och skyddsglasögon, stridsarmering, stridspaket, stridsdräkter med en vadderad halskrage, semi-automatisk paintballmarkör, behållare och obegränsat med påfyllning av drivgas. (OBS: Alla paintballcenter som är godkända av IPG har en allmän ansvarsförsäkring).

  Paintballkulor, pyroteknik (distraktions-, rök- och färggranater), mat och dryck inkluderas inte i priset. Du kan beställa lunch i förväg, tilltugg och förfriskningar finns tillgängliga i butiken. Te och kaffe är gratis på de flesta centren.

  Paintballkulor på nationella paintballcenter kostar 110:- per 100st om de köps i bulkkvantiteter om 1000st i en kartong, eller 130:- per 100st om de köps i mindre kvantiteter. Extra paintballkulor kan när som helst under dagen köpas i butiken.

  Det beror helt på hur skjutglad du är och det är omöjligt att exakt veta hur många paintballkulor en person kommer att använda. Efter att de första 100 paintballkulorna har betalats som en del av bokningsbekräftelsen, kan du när som helst under dagen köpa fler paintballkulor i butiken i baslägret.

  Ett av de allmänna villkoren är att spelare måste köpa de första 100 paintballkulorna för 180:-/person innan evenemangsdagen.

  Nej, tyvärr. Varje IPG-paintballcenter har begränsad kapacitet och antal spelare måste bekräftas före speldagen för att organisera utrustning, luncharrangemang, laguppdelningar och domare.

  Tyvärr. Om en spelare inte dyker upp kommer förskottsbetalningen och paintbollarna för den spelaren att gå förlorade. Men på de flesta IPG-centren kan krediten ibland användas för att boka ett framtida besök. Ingen betalning kan överlåtas eller betalas tillbaka.

  De flesta IPG-paintballcenter erbjuder en nylagad lunch för ca 105:- per person. Lunch kan beställas i förväg vid bokningstillfället, beroende på vilket center du väljer för ditt evenemang. Nästan alla center har en kiosk på plats där det finns dricka och godis/chips att köpa.

  En paintballdag på ett nationellt IPG-paintballcenter varar mellan kl. 09.15 och 16.00. Under vintermånaderna kan dagen avslutas tidigare.

  Vi rekommenderar att föräldrar försöker förstå vad paintball verkligen innebär för att skapa en egen uppfattning om huruvida paintball är något som passar för deras barn. För att hjälpa föräldrar att förstå de omfattande säkerhetsåtgärderna som vår personal åtar sig för att hela tiden hålla deltagarna säkra, har vi sammanställt en “Information för föräldrar”-guide som du kan hämta på den här webbsidan. Barn i 10-årsåldern har spelat paintball med IPG i åratal eftersom föräldrar och organisatörer för olika ungdomsgrupper förstår att våra säkerhetsstandarder och metoder inte kan överträffas av någon annan.

  Minimiålder för att spela paintball hos IPG är 10 år.

  Dina barn kommer alltid att spela med andra barn i samma ålder, i en grupp med liknande erfarenhet, när det är möjligt. Men grupper består oftast av personer i alla åldrar, eftersom vissa föräldrar vill spela med sina barn, äldre bröder och systrar etc.

  När du anländer kl. 09.15 hälsas du välkommen av vårt vänliga och professionella team som kommer att leda din grupp genom registreringsprocessen. Efter att ni fyllt i anmälningsblanketten kommer gruppen att förses med all utrustning som behövs under dagen. Efter detta sker en säkerhetsgenomgång där man går igenom allt som ni behöver veta om paintballsäkerhet och sedan sätter spänningen igång på riktigt! Under dagen kommer du att spela 10-12 paintballspel med korta pauser för att ladda om och vila upp dig. Ca kl. 13.00 är det lunchpaus och speldagen avslutas med en prisutdelning kl. 15.15-15.30. Om tid och dagsljus tillåter arrangerar vi ett extraspel som avslutas kl. 16.00.

  Varje kund måste fylla i anmälningsblanketten innan de börjar spela paintball på våra nationella center. Alla spelare under 16 år måste ha ett skriftligt medgivande som är undertecknat av en förälder eller vårdnadshavare. Vi föreslår att dessa blanketter skickas ut med era inbjudningar. Andra föräldrar bör returnera de ifyllda blanketterna till grupporganisatören som sedan tar med dem till centret under evenemangsdagen. Alla har även möjligheten att fylla i anmälningsblanketten på morgonen på samma dag som evenemanget.

  Vi rekommenderar att spelare har på sig gamla kläder som är bekväma, samt byteskläder för slutet av dagen, (personliga tillhörigheter kan förvaras i förvaringsskåp som vi hyr ut till en låg kostnad). Vi rekommenderar att du bär vattentäta stövlar med vriststöd och bra fotfäste – det kan bli lerigt under spelens gång. Vissa kunder väljer bekvämlighet före säkerhet och bär gummistövlar, eftersom det kan bli blött i skogsmarken. Armerade handskar kan köpas från butiken för 110:-, men du kan ta med dig egna handskar om du vill. Vi accepterar både kontanter och PIN-verifierade kredit-/kontokort för mat och extra paintballkulor.

  Spelare kan ta med särskilda föremål till våra paintballcenter men det är alltid upp till ansvarig på centret att bestämma om du kan använda dem eller inte. Du kan ta med skyddsglasögon men bara om de är särskilt tillverkade för paintball och inte har skadats på något sätt. Spelare får inte ta med sina egna paintballmarkörer om inte ett privat spel arrangeras och om markören kan användas med våra gasbehållare. Centrets ansvarige beslutar om markörerna får användas och de måste genomgå kronograftester innan de används. Vi tillåter inte spelare att ta med egen gas eller flaskor till platsen.

  Paintball-spel kan äga rum i alla väderförhållanden (förutom extrema förhållanden, i så fall meddelar vi er). Spelen äger rum utomhus men det finns skyddade sittområden i baslägret. Om det regnar kan spelare bära ett tunt lager av vattentäta kläder.

  Kontakta IPG Paintball genom ‘Kontakta oss’-sidan så kan vi diskutera dina olika alternativ.

  Varje IPG-biljett har sju dagars garanti, så om du inte är nöjd med ditt inköp kan du återbetalas upp till sju dagar efter att du köpte biljetterna. För att begära en återbetalning, skriv till IPG på IPG Sweden, Sjötorpsbrinken 4, 165 65, Hässelby Strand. Begäran om återbetalning måste skickas per post och skall inkludera alla dina uppgifter, bevishandlingar och biljetter. Se till att du skickar din återbetalningsbegäran med korrekt porto för att se till att ditt brev anländer inom sju dagar efter ditt inköp. Om vi inte tar emot ditt brev i tid, finns en risk att du inte är berättigad din återbetalning. Det rekommenderas att du använder en spårningsbar posttjänst med ett spårningsnummer eftersom du är ansvarig för föremålen tills vi tar emot dem på ovannämnda adress.
  IPG hanterar återbetalningar på uppdrag av oberoende IPG-återförsäljare, vilket kan innebära administrationsavgifter och upp till 21 arbetsdagar att bearbetas. Observera att när 7-dagars återbetalningsperioden är till ända, är de allmänna villkoren för biljetten ett rättsligt bindande avtal och det är inte längre möjligt att utkräva en återbetalning för biljettkostnaderna. Vi förbehåller oss även rätten att returnera föremål som har skickats till oss efter 7-dagarsperioden.

  Du kan fylla i frågeformuläret på "Kontakta oss"-sidan så kommer en av våra vänliga paintballkonsulter att kontakta dig och svara på dina frågor. Du kan även kontakta IPG Paintball direkt på 0840 309 990.

  På samma sätt som du inte kan ta med egen öl till krogen får spelare inte ta med sina egna paintballkulor till ett IPG-paintballcenter. Du kan enbart använda paintballkulor som säljs på plats under evenemangsdagen. Spelare som använder sina egna paintballkulor kommer att uteslutas från centret.

  Vi rekommenderar att spelare bär robusta stövlar med vriststöd och med bra fotfäste eftersom det kan bli halt och lerigt i spelzonerna.

  Vi tillåter inte konsumtion av alkohol på centret. Alla spelare som är påverkade kommer att uteslutas från spelen, utan återbetalning och kommer att ombes lämna centret för deras egen säkerhet.

Har du köpt dina IPG-paintballbiljetter?

Lös in dina biljetter genom att ange spårningsnummer..